DANNY WARBOUT

“Elke toekomst begint met erin te geloven”
Eigenlijk wilde ik van jongs af aan politieagent worden. Niet alleen vanwege het stoere imago, maar ook omdat ik daarmee zou helpen het kwaad te bestrijden en het goede en weerloze kon beschermen. Tijdens mijn militaire dienst, en ik heb het dan over de jaren zestig, werd dit jeugdig verlangen omgezet in een sollicitatieprocedure. Ik werd daarbij ook nog eens aangemoedigd en bij de selectiecommissie aanbevolen door mijn toenmalige Compagniescommandant. Na tweemaal drie dagen grondig te zijn onderzocht, zowel fysiek als mentaal, kwam de selectiepsycholoog echter tot de conclusie dat de keuze voor het politievak voor mij beslist verkeerd zou zijn.

Voor het eerst werd ik geconfronteerd met het grote verschil tussen gedrag en vaardigheden, die de buitenwereld wel heel duidelijk in mij zag en het onzichtbare maar wel degelijk aanwezige gebied van mijn authentieke en menselijke eigenschappen. Eigenschappen waarvoor ik in de wieg gelegd was, zoals inlevingsvermogen en hulpvaardigheid, vrijheid, creativiteit en overtuigingskracht. En ik dacht bij mijzelf: hoeveel mensen maken net als ik op dezelfde manier gemakkelijk verkeerde keuzes omdat zij zichzelf onvoldoende kennen, laat staan gebruik maken van wat zij aan eigenschappen in huis hebben.

Vanaf dat moment ging ik studeren in menswetenschappen en begon mijn loopbaan, eerst als consulent arbeidsbemiddeling, later als arbeidsdeskundige en na het voltooien van mijn Pedagogiekstudie als HRM manager in de Gezondheidszorg. Mijn bevlogenheid voor persoonlijke ontwikkeling betekende ook gedurende 15 jaar een verbintenis als parttime docent aan de Hogeschool in Alkmaar. Na ruim 20 jaar in de Gezondheidszorg te hebben gewerkt, vervolgde ik mijn loopbaan als zelfstandig ondernemer, vanzelfsprekend opnieuw in mijn vakgebied, maar dan gericht op training, coaching en consultancy.

De activiteiten van mijn bedrijf D’Artagnan Consultancy bv heb ik sinds 1999 met veel plezier en voldoening gecombineerd met mijn inzet als docent en co-trainer van Het Tiende Huis (www.hettiendehuis.nl)